torek, 25. november 2008

Mi ga pa imamo

... venček namreč.
Ker se bliža prva adventna nedelja, sem morala nabaviti material za adventni venček. Kot sem že omenila, sem zaljubljena v rjavo, zato tudi venček rjav!
Vsako leto pa trgovci tako pretiravajo z okraševanjem in prodajo okraskov (že konec septembra), da december izgubi svoj čar.
Kupila sem si slamnat obod, okoli katerega sem ovila organco, dodala rjave svečke posute z bleščicami, rjave bunkice (mat in svetleče), bež natur laske in mašne.



Danes pa smo adventne venčke delali tudi v vrtcu skupaj z otroki.
Naredila sem papirnat obod okoli katerega sem povila smrekove vejice.
Nadaljevali smo skupaj s sinoma, venček povili z rdečo vrvico, dodali zelene mašne, rdeče bunkice in živo rdeče svečke, ki nič kaj ne pašejo zraven, nismo dobili bordo rdečih, rdeče so pa morale biti, ker je sinoma zelo pri srcu rdeča.




sobota, 22. november 2008

Drugi del

Skoraj ne mine dan, da nebi skup spacala kako voščolnico, postala sem že prava odvisnica.


Meni je najljubša rjava barva zato je večina voščilnic v tej barvi, pa v kombinaciji z roza ali modro. V tagcu je žepek v katerega sem dala listek z napisom 2009. Ker nimam polovičnih perl, sem prilepila kar cele.



Ta pa je malo drugačna, brez Tilde ali drugega odtisa. Spodnji napis se vidi zelo slabo, je bakrene barve, blazinica je bolj mastna in se odtis malo razlije.


petek, 21. november 2008

Serija božičnih voščilnic - prvi del

Ker sem v zadnjem času nabavila veliko odtisov, da sem jih en teden samo barvala, včeraj pa sem jih začela sestavljati v čestitke, nastalo je tole:







Tole snežinko sem pa nakvačkala.



Zahvala

To čestitko sem naredila za eno zelo fejst otočanko, ki je zame naredila veliko dobrega. Res sem ji zelo hvaležna, zato sem ji naredila malo pozornost in upam, da ji bo všeč.




Ko odvežeš najprej vidiš to, žepek v katerem je list, na katerega sem napisala neko misel,



.... nato pa še to, na sredini je samo prostor kamor sem napisala spet neko misel in na drugi strani spet žepek kjer je vložen list.


Tako izgleda, ko izvlečeš lista.

Takole izgleda pa od zadaj.






sreda, 19. november 2008

Prvi začetki














Ta pa je bila za swap Sarah Kay.











To sem naredila za kolegico, ki je rodila sina Žiga.



















Navdih za te voščilnice sem dobila na forumu Otok zakladov, ki sem ga spremljala že kar lep čas.

Z izdelavo pa sem pričela nekje meseca julija, ko sem bila na bolniški. S prva sem si te odtise printala z neta, zdaj jih pa še samo kupim na bolšjaku. Nekaj štampiljk imam zdaj tudi jaz.

sreda, 12. november 2008

Tilda z listom


To Tildo pa je prejela ena otočanka.
Osnova je vijolični šeleshamer, nanj sta nalepljena dva vzorčasta papirja, ki sem jih sprintala iz neta. Vse sem "pošila" z belim Sakura pisalom, odtis, ki sem ga dobila od Petye je pobarvan z akvarelnimi barvicami, dodala sem še dva traka in rožici.

torek, 11. november 2008

Roza medo


To voščilnico sem pa naredila za eno malo punčko z imenom Pia.
Osnova je roza šeleshamer na katerega sem nalepila vzorčast papir, ki sem si ga sprintala z neta, odtisnila sem tudi vijugico, prilepila medvedka(odtis dobila od keke) ter dodala še čipko, trak, gumb ter nekaj roza perl.

petek, 7. november 2008

Sarah Kay na kolesu








Ta pa je še ena iz te serije, ki je nastala po naročilu za mojo mami.



Osnova je roza šeleshamer kupljen v Lidlu, nanj sem nalepila vzorčast papir iz serije K&Company, odtis Sarah Kay(barvan z akvarelnimi barvicami), ki sem ga dobila od Lenčke. Okrasila sem še z vijugico, rožicama, kamenčki in čipko.

četrtek, 6. november 2008

Sarah Kay







Ker bo moja teta praznovala rojstni dan, sem se odločila, da ji napravim eno voščilnico. Odločila sem se za motiv Sarah Kay in barvo rjava-roza (meni najljubši).

Za osnovo sem vzela papir v temno rjavi barvi (zaloga iz Hoferja), nanj sem nalepila papir roza barve (K&Company), uporabila sem še čipko in kristalčke. Roza papir sem ob strani obdelala z edge distresserjem ter posenčila z rjavo blazinico in odtisnila vijugico v rjavi barvi.

List, na katerem piše posvetilo je rjave barve, nanj sem pa nelepila list svetle barve na katerega sem tudi odtisnila vijugico ter ob robu posenčila, posvetilo pa je roza barve.